Preview Mode Links will not work in preview mode

Zon in je Leven


Werk je hard, maar lijkt het nooit af en nooit genoeg? Ben je bang om fouten te maken, leg je de lat steeds hoger en heb je de neiging alles te willen controleren? Dan ben je waarschijnlijk een perfectionist. En doe je je uiterste best om jezelf continu te bewijzen. Wist je dat je daarmee niet alleen jezelf ernstig tekort doet, maar dat dit ook heel slecht is voor je gezondheid? Perfectionisme en faalangst zijn zelfs een van de grootste oorzaken van angst, depressieve gevoelens en burn-outs! Ben jij benieuwd hoe je meer zon in je leven kunt ervaren en al die ziekmakende stress kunt laten varen, luister dan naar Zon in je Leven. Want: PRIMA is Perfect., Jij bent perfect. En als je dat leert voelen, schijnt de zon iedere dag!

Jan 20, 2019

Pieter Wijtenburg benadrukte in deel 1 van ons gesprek (episode #27) dat we de oorzaak van burn-out niet buiten onszelf moeten zoeken, bijvoorbeeld bij social media. Het is belangrijk dat we zélf verantwoordelijkheid nemen voor onze situatie en dus ook eerlijk naar onszelf kijken. Hoe gaan we met dingen om? Welke angsten spelen een rol?

Mensen die hier stappen in nemen behoren tot de groep mensen die snel(ler) herstelt van een burn-out.

In het tweede deel van ons gesprek komt o.a. het volgende aan bod:

 

  • Waarom is meer onderzoek’ naar de rol van social media’ niet nuttig om burn-outs op te lossen of te voorkomen?
  • Welke acties zijn cruciaal na de bewustwording en erkenning van de angsten die tot burn-out hebben geleid?
  • Wat kunnen wij mensen leren van chimpansees om met onze angsten te dealen?
  • Waarom durven maar weinig mensen dé noodzakelijke stap naar herstel te zetten?
  • Welke spannende stappen hebben het meest effect om van een burn-out te herstellen?
  • Wat betekent het als je al heel lang in je burn-out zit?
  • Wat is belangrijk bij het kiezen voor of switchen naar een effectieve vorm van hulp of begeleiding om uit je burnout te komen?