Preview Mode Links will not work in preview mode

Zon in je Leven


Werk je hard, maar lijkt het nooit af en nooit genoeg? Ben je bang om fouten te maken, leg je de lat steeds hoger en heb je de neiging alles te willen controleren? Dan ben je waarschijnlijk een perfectionist. En doe je je uiterste best om jezelf continu te bewijzen. Wist je dat je daarmee niet alleen jezelf ernstig tekort doet, maar dat dit ook heel slecht is voor je gezondheid? Perfectionisme en faalangst zijn zelfs een van de grootste oorzaken van angst, depressieve gevoelens en burn-outs! Ben jij benieuwd hoe je meer zon in je leven kunt ervaren en al die ziekmakende stress kunt laten varen, luister dan naar Zon in je Leven. Want: PRIMA is Perfect., Jij bent perfect. En als je dat leert voelen, schijnt de zon iedere dag!

Mar 10, 2019

Wikipedia zegt: Schaamte is een onaangename psychosociale emotie ten aanzien van het afwijken van de eigen normen en/of de normen van anderen. Ik zie het als de meest heftige vorm van onzekerheid. En als je kijkt waar schaamte staat in de piramide van Hawkins, dan zie je direct waarom het ook wel de meest destructieve energie of emotie is die bestaat.

Belangrijk om jezelf af te vragen hoeveel schaamte jij in jezelf verborgen houdt. En of het niet gezonder is om daar wat aan te gaan doen.

Veel luisterplezier!

Shownotes

 

 • Test jezelf:

 

Hoe scoor jij op de perfectionismetest? Perfectionisten kennen heel veel schaamte. Je vindt de test hier.

 

 • De piramide van Hawkins

 

Schaamte scoort het laagst in de piramide en daaruit kun je afleiden hoe destructief het is om je voor dingen te schamen.

Meer over de piradmide vertel ik in episode 22.

 

 • Schoon genoeg van al die schaamte? Wil je meer jezelf durven zijn?

 

Ga dan aan de slag.

 1. Erken ten eerste dat je last hebt van schaamte.
 2. Ontdek op welke gebieden het speelt en
 3. Doe er vervolgens écht wat aan. Neem die verantwoordelijkheid voor je leven(sgeluk).
  Hoe? In je eentje lukt het je waarschijnlijk niet. Anders had je dat al gedaan. Niks om je voor te schamen.
  Je kunt bijvoorbeeld mijn boek PRIMA is Perfect gaan lezen of lid worden van mijn Zonnebank en mijn online trainingen te volgen. Je zult gaan merken dat je meer en meer je unieke Ware Zelf durft te zijn, doordat je stap voor stap alle bullshitlaagjes gaat doorzien en opruimen. Tot en met 10 maart kun je nog lid worden van de Zonnebank. Als podcastluisteraar zelfs met korting!
  Zie info verderop op deze pagina.


Is de Zonnebank tijdelijk gesloten als je dit leest? Check dan mijn agenda voor alle andere opties.