Preview Mode Links will not work in preview mode

Zon in je Leven


Werk je hard, maar lijkt het nooit af en nooit genoeg? Ben je bang om fouten te maken, leg je de lat steeds hoger en heb je de neiging alles te willen controleren? Dan ben je waarschijnlijk een perfectionist. En doe je je uiterste best om jezelf continu te bewijzen. Wist je dat je daarmee niet alleen jezelf ernstig tekort doet, maar dat dit ook heel slecht is voor je gezondheid? Perfectionisme en faalangst zijn zelfs een van de grootste oorzaken van angst, depressieve gevoelens en burn-outs! Ben jij benieuwd hoe je meer zon in je leven kunt ervaren en al die ziekmakende stress kunt laten varen, luister dan naar Zon in je Leven. Want: PRIMA is Perfect., Jij bent perfect. En als je dat leert voelen, schijnt de zon iedere dag!

Nov 7, 2021

Vandaag wel een hele bijzondere podcast. Gelukkig ben ik van #primaisperfect anders had ik dit waarschijnlijk niet met je gedeeld.

Ik had een prachtig gesprek met Marian van Tour, spiegelcoach en bloesemtherapeut. Helaas bleek er technisch iets mis met de opname.

Tja… wat te doen? Ik moest er een nachtje over slapen en toen ontstond de oplossing.

Ik heb een nieuwe podcast opgenomen, waarin ik je meer vertel over Marian, over ons gesprek, over spiegelcoaching en over de indrukwekkende sessie die ik zelf met haar heb mogen doen afgelopen week.

En verder voelde het voor mij goed om het toch mogelijk te maken dat je luistert naar de oorspronkelijke opname, al is die technisch niet perfect. 

Onderaan de shownotes (www.zoninjeleven.nl/episode-142) vind je veel meer informatie, waaronder:

  • de ‘geheime’ en ‘mislukte’ registratie van ons gesprek. Het is technisch imperfect, maar ik kon het nog goed beluisteren, dus als je dat ook wilt, kan dat.
  • een link waarmee je je kunt aanmelden voor de Zoom die Marian en ik zullen organiseren op woensdag 17 november om 20.00 uur. Als je er live bij bent, kun je natuurlijk je vragen stellen én je maakt kans op mooie prijzen. Kun je niet live, dan krijg je de replay toegestuurd. Maar dan moet je wel zorgen dat je je even aanmeldt, anders kan ik je niet mailen. 

Over Marian en haar werk

Marian van Tour is spiegelcoach en bloesemtherapeut. Oorspronkelijk werkte ze in het basisonderwijs. In 2000 adopteerde ze samen met haar inmiddels helaas overleden man Gerard hun dochter Yanneke uit China en drie jaar later kwam dochter Hailine bij hen wonen, ook uit China. 

Omdat bij Yanneke een ernstige verstandelijke beperking én klassiek autisme werden vastgesteld, werd Marian het bewustwordingspad opgeduwd. Dochter Yanneke communiceert namelijk niet met taal, maar met gedrag. Dus Marian en haar man moesten manieren vinden om de aansluiting met haar te vinden. Zo kwam Marian op een goede dag in aanraking met wat inmiddels haar grote passie is, het spiegelen, een methode die je kan helpen om de taal van je ziel beter te begrijpen en verantwoordelijkheid te nemen over je eigen leven.

Sinds 2008 heeft Marian haar eigen praktijk, eerst als bloesemtherapeut en later werd het spiegelen helemaal ‘haar ding’. In de loop der jaren heeft zij een hele eigen methode ontwikkeld waarin ze het spiegelen combineert met systemisch werk én de psychologie van kleuren. Tegenwoordig leidt Marian ook zélf mensen op tot spiegelcoach. 

In deze aflevering hebben we het ook over Encaustic art. Een eeuwenoude schildertechniek, waar ik nog nooit van had gehoord, maar wat ik inmiddels ook heb mogen doen. Een paar weken na ons gesprek ben ik namelijk zelf afgereisd naar Papendrecht om bij Marian een spiegelsessie te doen, waarna ze me leerde hoe je met hete bijenwas en een strijkijzertje echt prachtig intuïtief kunt schilderen.
En hoe mooi om van tevoren niet te hoeven weten wat je gaat maken, maar dat je de controle loslaat en heerlijk in de flow de tekeningen laat ontstaan, waarna Marian je helpt om je zojuist gemaakte werk te duiden. Zo gaaf dat je blijkbaar zonder het te weten allerlei prachtige dingen op papier zet die je meer kunnen vertellen over je gevoelens en emoties, persoonlijke processen en diepste zieleroerselen.

Marians verhalen over met name de boodschappen die haar oudste dochter haar op verschillende cruciale momenten heeft gegeven, hebben diepe indruk op mij gemaakt. Het zijn stuk voor stuk bevestigingen dat we in een wereld leven waarin er zoveel meer te zien en ontdekken valt dan waar we ons van bewust zijn of wat we normaal vinden. Misschien opent deze aflevering ook bij jou weer nieuwe perspectieven. Want uiteraard kunnen we ook wat er momenteel in de wereld gebeurt gebruiken als spiegel. 

Heel veel luisterplezier.